Disk Frenleri ve Rotorlar Ne Zaman Değiştirilir?

Tüm otomobiller ve hafif kamyonlar ön disk frenlerle donatılmıştır ve çoğunda arka disk frenleri de vardır. Bununla birlikte, bazı bütçe fiyatlı otomobiller hala arka kampanalı frenlerle geliyor.

Disk frenlerle, yüzey düzgün ve pürüzsüz olması için, sadece fren balatalarının değiştirilmesi ve gerekirse bir torna üzerinde rotorların yüzeyinin yeniden yüzeye çıkarılması yaygın bir uygulama olmuştur. Diskler eskiden iki veya üç kez yeniden yüzeye çıkardı, ancak pedleri değiştirme zamanı geldiğinde şaşırmayın, size yeni rotorlara da ihtiyacınız olduğu söylenebilir. Mevcut olanlar, yüzey yenileme ile traş edilecek yeterli malzemeye sahip olmayabilir ve dayanıklı veya güvenilir olmayabilir.

Buna ek olarak, tamir atölyeleri bir işe zaman eklediğinden ve işin kalitesi kimin yaptığı ve ne kadar yetenekli olduğuna göre değişebileceği için rotorları yeniden yüzeylendirmek konusunda isteksizdir. Bunun yerine, tamir atölyeleri için yeni pedlerle birlikte yeni rotorlar kurmak daha hızlı, daha kolay ve daha karlıdır. Çoğu durumda, ticari amaçlı amatör sürücülerin bir tür kör noktası olarak değiştirilir. Dikkat etmek gerekir.